Skip to main content

Hurtig radonmåling, det rigtige valg ved et ejendomssalg

By maj 31, 2019august 25th, 2020Hjem

Radon er et vigtigt emne, når man sælger hus. At informere køberen om radoniveauet fører ofte til en sundere transaktion. Desværre tillader salgstiden i de fleste tilfælde ikke en traditionel måling over flere måneder. Den kortvarige foranstaltning bliver derefter en interessant løsning. Faktisk giver en korrekt udført kortvarig måling køberen og sælgeren en fuldstændig pålidelig indikation af niveauet for radon

Den mest nøjagtige kortvarige måling i verden

For at imødekomme dette behov har Radonova udviklet verdens mest nøjagtige radondosimeter til kortvarige målinger – Rapidos. Rapidos bruges over hele verden og meget ofte i forbindelse med transaktioner af fast ejendom. Men hvad gør Rapidos bedre end andre radondosimetre?
De vigtigste funktioner, der adskiller Rapidos fra andre dosiemtre, er følgende:
• Evne til at måle lave radonniveauer i størrelsesordenen 50 Bq / m³
• Ekstremt pålideligt resultat sammenlignet med andre løsninger til kortvarig måling
• Sikker og dateret vakuumemballage til levering af sensor
• Den hurtigste analyse- og responstid på markedet

Rapidos kan måle radon med en relativt høj grad af pålidelighed. Dette især takket være målevolumen, der er to til tre gange højere end for andre mærker. Målevolumen er den mængde luft, der er indeholdt i dosiemterkammeret (hvor måleprocessen finder sted). Et større volumen kan måle flere alfapartikler, som dannes når radon henfalder. Dette giver mere komplette og bedre data.

Høj kvalitet på alle niveauer

Evnen til at udføre meget nøjagtige målinger med kort varighed afhænger også af kvaliteten af den film, der bruges til at fremstille dosimetrene. For at sikre en nøjagtig analyse er det desuden vigtigt at minimere eksponeringen af filmen for radon under fremstillings- og emballeringsprocessen (dvs. inden målingens start). Man kalder således de få spor, der er efterladt ved opløsning af radon under denne proces for “baggrundsspor”. Til dette formål stiller Radonova drakoniske krav til renlighed og sporbarhed for at minimere antallet af baggrundsspor på filmene. Tilsvarende er alle dosimetre vakuumpakkede for at undgå at eksponere radondosimetre under levering og opbevaring. Dette gør det let at kontrollere når som helst om en pakke lækker.

Radonova deltager regelmæssigt i forskellige eksterne komparative tests for at garantere en høj og konstant kvalitet. Radonova revideres også årligt af et uafhængigt organ, der udsteder ISO 17025, ISO 9001 og ISO 14001 certificeringer, der kræves til vores aktivitet.

Derudover tilbyder Radonova alle disse kunder den korteste analysetid på markedet. Dette gør det muligt, især under kortvarige målinger, at forkorte tiden mellem ordren og udgaven af analyserapporten endnu mere.

Radon i korte træk

Radon er en usynlig gas fra jorden og findes i den luft, vi indånder. Det nedbrydes og danner efterkommere i form af radioaktive metalatomer. De bliver fanget i vores luftveje og udsender stråling. For eksempel kan indånding af luft med en høj koncentration af radon forårsage lungekræft.

En høj koncentration af radon er den største kræftfremkaldende risiko i den indendørs luftkvalitet. Cirka 230.000 mennesker over hele verden udvikler lungekræft hvert år på grund af høje niveauer af radon.

Klik her for at lære mere om måling af radon i dit hjem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.