Sæsonarbejdere er et vigtigt led i Radonovas radonmålinger og analyse

By juni 9, 2020august 25th, 2020Nyheder

Radonmåling er i høj grad årstidsafhængig med maj måned som afsluttende højdepunkt. Men allerede fra oktober er der travle dage, når tusinder af detektorer skal sendes ud til kunderne og modtages igen med henblik på analyse. I forbindelse med det arbejde er ”sæsonarbejdere” en vigtig del af Radonovas virksomhed. Vi har talt med 25-årige Melker Lindberg, som er ved at afslutte sin første sæson hos Radonova.

Hvad fik dig til at søge jobbet som sæsonarbejder?

En god ven af familien har arbejdet her i godt et år og omtalt arbejdspladsen positivt. Han nævnte, at der ville blive brug for ekstrapersonale til højsæsonen og fortalte om jobbet. Det vakte min interesse. Efter at have arbejdet på et ældrecenter fra tid til anden gennem flere år havde jeg behov for at lave noget helt andet i en periode.

Vigtigt med strukturerede processer

Fortæl lidt om jobbet og hverdagen som sæsonarbejder?

Jeg er en del af det team, som tager imod alle de dosimetre, som sendes tilbage efter at have været brugt til måling. Når de returnerede pakker og kuverter er åbnet, scanner vi dosimetrene ind i systemet og tager sporfilmene ud. Derefter sættes sporfilmene op i karrusellerne, hvor de gøres klar til ætsningen, som er næste trin i processen.

Derudover har der været en del arbejde med dokumentation. Selvom mange dele og processer er digitaliserede, er der stadig blanketter, Excel-ark og håndskrevne notater, som sendes ind sammen med dosimetrene og skal samles, mærkes, scannes og indstanses i systemet.

Er der nogen ting, du synes har været sværere, end du havde forventet?

Arbejdet med at sætte dosimetrene op i karrusellerne kan være ensformigt, hvilket mine kolleger advarede mig om allerede i starten. Jeg har fundet ud af, at den store udfordring er at holde fokus. Det er en særlig interessant udfordring for mig, fordi jeg har ADHD. Det er dog gået overraskende godt, fordi man aldrig sidder alene i afdelingen. Det kan derfor være ganske hyggeligt faktisk, lidt som at skrælle kartofler med sine venner.

Hvordan oplever du Radonova som arbejdsplads?

Det første, jeg tænker på, er, at det er en stabil og afslappet arbejdsplads. Her er også hyggelige kolleger, som gør, at arbejdsdagene går ganske hurtigt. Jeg havde dårligt nok hørt om radonmålinger, inden jeg startede her. Efter bare en enkelt sæson føler jeg, at jeg har lært en hel del. Nu har jeg søgt ind på kokkeuddannelsen i Gryhyttan til efteråret. Hvis jeg ikke bliver optaget og bliver tilbage i Uppsala, er det meget muligt, at jeg søger job som sæsonarbejder hos Radonova igen.

Melker Lindberg, sæsonarbejder

Melker Lindberg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.