Skip to main content

Radonova deltager i offentlige, nationale udbud

By januar 18, 2022Nyheder, Radonmåling

Radonova – der blev grundlagt i 1986 af et konsortium bestående af forskere fra universitetet i Uppsala som led i et initiativ fra den svenske regering – har ofte samarbejdet med nationale myndigheder. Med tiden har virksomheden opbygget et stærkt omdømme og opfattes nu ikke alene som en kommerciel virksomhed, men også som en ekspert inden for radonmålinger.

For nylig er Radonovas høje standarder og produktevner blevet belønnet med betydelige kontrakter fra nationale myndigheder inden for radonmåling.

Den polske regering lancerer en af de største radonmålinger nogensinde i Europa

I Polen er den offentlige bevidsthed om sundhedseffekterne af radoneksponering meget lav. Som et af de folkerigeste lande i Europa er Polen uden tvivl et land, hvor mulighederne for radonmåling vil stige i de kommende år. Med henblik på at iværksætte en strategi for radonmålinger og opbygge en stor database lancerede den polske regering i sommeren 2020 et stort fire års projekt, der involverer 40.000 dosimetre, og valgte Radonova som leverandør til projektet.

– Denne form for national undersøgelse er meget vigtig, da den vil øge opmærksomheden blandt befolkningen. Ved at deltage i dette projekt skaber Radonova grundlaget for fremtiden og sikrer dermed, at folk er opmærksomme på farerne ved radon, siger Zuzanna Podgórska, der er radonmålingskonsulent for Radonova i Polen.

Radonova valgt i to nye nationale udbud i 2021

Takket være erfaringen med det polske udbud og tidligere deltagelse i succesfulde udbud i England, Estland og Serbien er Radonova for nylig også blevet valgt som den primære partner til leveringen af dosimetre på opdrag fra nationale radonmyndigheder i Belgien og Holland.

– Selvom antallet af dosimetre, vi kommer til at levere, er lavere end i Polen, er vi meget stolte og taknemmelige over for FANQ i Belgien og RIVM i Holland for den tillid, de har vist vores virksomhed. At deltage i nationale udbud har altid været en af vores topprioriteter, da det styrker vores position som en globalt førende kommerciel partner og industriekspert, afslutter Thomas Chauvin, der er ansvarlig for salg i Belgien og Holland.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.