Skip to main content

ATMOS: Ny version af verdens letteste og mest følsomme radonsniffer

By juli 17, 2019august 25th, 2020Nyheder, Radonmåling
ATMOS, radonsanering

Radonova Laboratories lancerer en ny version af ATMOS radondetektor. Den nye version vejer 4,5 kg, præsenterer et nyt design, flere nye funktioner og forbedrede softwarefunktioner. Den nye ATMOS er designet til at gøre radonmålinger endnu hurtigere og mere effektive i marken. ATMOS ny version er allerede tilgængelig.
Instrumentet blev udviklet for at imødekomme behovene i et voksende internationalt marked, der kræver moderne, effektive og behagelige instrumenter til radonmåling.

Stigende efterspørgsel efter radonmålinger

Behovet for pålidelige og let anvendelige måleinstrumenter i marken øges, når flere og flere hjem og arbejdspladser oplever stigende radonniveauer.
For at bestemme kilderne til radonindtrængning i indendørs luft har operatøren, der indlæser målingen, derfor brug for et instrument, der er i stand til nøjagtigt og hurtigt at indikere et pålideligt niveau af radon. Derudover er det undertiden nødvendigt at måle radonvariationer hvert minut og i forskellige sammenhænge for at afklare variationer i løbet af dagen. Den nye ATMOS er designet med dette i tankerne og forenkler og optimerer feltarbejdet.

Hurtige og pålidelige målerapporter

ATMOS er unik, fordi det er det mest følsomme og lette instrument, der kan bruges i felten og på laboratoriet.
– Takket være sin kompakte størrelse, lette vægt og generelle bærbarhed kan ATMOS let og hurtigt transporteres fra et sted til et andet. Den opdaterede software gør det nemt at udtrække data og giver dig mulighed for hurtigt at oprette pålidelige målerapporter. Patrik Starck, Radonovas tekniske fysiker og udviklingschef, forklarer, at den nyeste version af ATMOS giver operatører mulighed for at udføre mange flere målinger over en periode end andre instrumenter, der findes på markedet.
– Sammenlignet med tidligere versioner er instrumentet blevet fuldstændigt redesignet. Kun målekammeret forbliver det samme. Til dette emne tilføjer Patrik Starck imidlertid, at målekammeret sandsynligvis var den eneste del af enheden, der teknisk set var den mest gennemførte.

Voksende internationalt marked

Tidligere versioner af ATMOS blev hovedsageligt distribueret i Sverige. Konfronteret med den voksende internationale efterspørgsel har Radonova tilpasset sin produktionskapacitet i virksomhedens fabrik i Uppsala.
– Det er selvfølgelig tilfredsstillende at se efterspørgslen blive international. Den nye ATMOS blev lanceret efter flere års forskning og udvikling. Som et resultat er markedsentusiasme for produktet et konkret bevis på, at flere og flere mennesker og virksomheder anerkender fordelene ved enheden, siger Karl Nilsson, administrerende direktør for Radonova Laboratories.

Nye ATMOS-specifikationer:

-Let og kompakt, hvilket forenkler arbejdet i felten
-Vægt: 4,5 kg Størrelse: 500 x 385 x 220 mm (L x H x B)
-Ny software til redigering af hurtige og sikre målrapporter
-Pulsationskammeret har høj følsomhed og hurtig responstid
Chirp-funktion – vurderer niveauet for indhold i trange rum
-PC-kommunikation via en USB-port
– Historik > 10 år for måledata
Den grundlæggende version af ATMOS fås til en pris af 8 945 € ekskl. moms.

Risici relateret til radon

Radon er en naturlig radioaktiv gas fra opløsningskæden Uranium 238. Fortsætter processen, nedbrydes radon for at danne efterkommere, der har form af radioaktive metalatomer, der kan sætte sig fast i vores luftveje, når radongas indåndes. Når der opstår henfald og en efterkommer danner en ioniserende stråling. Disse udstrålinger er især farlige for cellerne i luftvejene og kan være oprindelsen til udviklingen af en cancer. I Frankrig er radon således ansvarlig for omkring 1900 og 2500 dødsfald af lungekræft. WHO anbefaler derfor at begrænse koncentrationen til 100 Bq / m3 for at begrænse virkningen af radon.

Produktbeskrivelse ATMOS

ATMOS har et integreret affugtningssystem for at sikre, at luftens fugtighedsindhold ikke forstyrrer målingen. Affugteren fungerer under betingelser med mættet fugtighed ved temperaturer op til 40 ° C. ATMOS viser også en tabel over de sidste 10 niveauer målt ved valgt integrationstid. For hver beregnet radonmåling kan brugeren også se usikkerheden, der er forbundet med målingen. ATMOS-affugtning er automatisk og fuldt integreret med instrumentet. Lufttryk, temperatur og luftfugtighed vises på skærmen og registreres for hver måling. Da måleværdien vises live, når en ny måling starter, behøver brugeren ikke at vente til slutningen af målecyklussen for at kende den målte værdi.
ATMOS har en software til analyse af måledata. Den 3,5 tommer berøringsskærm viser:
– radonindholdet i Bq / m³,
– usikkerheden siden målingens start,
– integrationstid, målingstidspunkt,
– klokkeslæt og dato.
Enheden leveres med en rem, en beskyttelsespose, en 24 V DC-adapter og en 3 meter slange med adapter. Læse- og rapporteringssoftwaren kører på Windows og er inkluderet i instrumentet. Softwaren læser måledata, der er gemt i enheden for at evaluere variationer over tid såvel som energispektret. Denne software er kompatibel med ældre versioner af Windows.
ATMOS måler alfahenfald af radon og dets efterkommere. Den er helt ufølsom over for gammastråling. Alfa-strålingen af de forskellige isotoper detekteres. Brugeren kan indstille den ønskede integrationstid. Jo længere varighed, jo mere præcis er målingen. Målingsenergispektret registreres hvert 10. minut under målingen. Dette giver brugeren mulighed for at garantere kvaliteten af måledataene.

For mere information om den nye ATMOS klik her
For mere information om radon og radon måling, klik her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.