Skip to main content

Hvor mange dosimetre er der behov for til radonmåling af en arbejdsplads?

By august 1, 2019august 25th, 2020Radonmåling, Arbejdsplads

Siden ikrafttrædelsen af det nye EU-strålingsbeskyttelsesdirektiv (2013/59 / Euratom) i 2018 kræves det, at arbejdsgivere i såkaldte risikoområder skal kende radonniveauerne på deres arbejdsplads. Denne nye lov har også ført til en betydelig stigning i antallet af bygninger, der skal måles i Frankrig. Måling af radon kan imidlertid ikke improviseres. Hver måling skal udføres i henhold til specifikke regler for at sikre en pålidelig måling.

Som et verdensledende laboratorium giver Radonova en praktisk guide til at hjælpe arbejdsgivere med at udføre de rigtige målinger.

Få en oversigt i henhold til den “lovgivningsmæssige” metode
Start med at udføre en måling i overensstemmelse med lovens anbefalinger. I Frankrig betyder det, at målingen skal vare mindst 2 måneder med dosimetre fra et akkrediteret laboratorium og udføres mellem oktober og april. Denne metode gør det muligt at definere en gennemsnitlig årlig radoneksponeringsgrad udtrykt i Bq / m3.

Fokuser på flere mål end ikke nok

Hvor mange dosimetre er der behov for? Dette er spørgsmålet, der opstår meget ofte, når et måleprojekt starter. Desværre stiller myndighederne meget få oplysninger om den metode, der skal anvendes, til rådighed. Det gør det således vanskeligt at estimere behovet nøjagtigt. Radonova anbefaler at henvise til den internationale metode, der er offentliggjort af IRMA (International Sammenslutning for Radon Måling).
Det kan være fristende at minimere omkostningerne ved projektmåling ved at begrænse antallet af bestilte dosimetre. Denne praksis er for det meste en forkert god idé. Det er faktisk altid bedre at have flere målepunkter end ikke nok, for i tilfælde af unormalt høj måling vil det være lettere at målrette mere præcist mod kilderne til radon-indtrængning. Omkostningerne ved en dosimeter er i sidste ende lave i betragtning af de ekstra omkostninger, der kan repræsentere yderligere undersøgelser udført af en specialist.
Multiplikation af målepunkter gør det således muligt at beskytte sig mod uventet store omkostninger.

Regler for beregning af det påkrævede antal dosimetre

IRMA-metoden til beregning af antallet af nødvendige radondosimetre er den mest effektive til en pålidelig måling. Følg vejledningen:

• Radondosiemetre skal placeres i rum, hvor medarbejderne tilbringer mere end 4 timer om dagen og i kældre, hvor de opholder sig mere end 50 timer om året.

• For store rum og lokaler beliggende i stueetagen eller kælderen skal der installeres en radondosimeter hver 150 m²

• For store sale og lokaler på andre etager skal der installeres en radondosimeter hver 250 m²

• Brug mindst to radondosimetre pr. bygning og pr. etage

• Mål altid i de rum, hvor du og dine kolleger tilbringer mest tid

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du er i tvivl. Vores team af specialister hjælper dig med dit måleprojekt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.