Rekordstor interesse for den europæiske radonuge

By februar 18, 2020august 25th, 2020Nyheder

Interessen for årets udgave af ”European Radon Week” er meget stor. Årets konference afholdes i Wien 24.-28. februar og har været fuldt booket i noget tid. Bag arrangementet står European Radon Association (ERA), EU-kommissionen samt Europas største radonprojekt MetroRADON.

Årets program omfatter blandt andet præsentationer af de studier, der hidtil er udført under MetroRADON. Deltagerne får desuden indsigt i, hvordan implementeringen af det nye direktiv EURATOM BSS er forløbet i de enkelte europæiske lande.

– Konferencen i Wien er uden tvivl en af de vigtigste, der afholdes i år. Her samles europæiske forskere, myndigheder og virksomheder for at udveksle erfaring og viden. Konferencen er også vigtig i den forstand, at den hjælper de forskellige aktører med at identificere, hvilke områder der kræver yderligere forskning og studier. Arrangementet bidrager også til at udvikle og indføre fælles målemetoder og standarder inden for radonmåling, siger Radonovas José-Luis Gutiérrez Villanueva, sekretær hos ERA.

– Som verdens førende radonlaboratorium vil Radonova fortsat være en aktiv del af det internationale arbejde mod den sundhedsfarlige eksponering for radon. Ved at dele viden og erfaringer fra en række forskellige lande vil vi ikke mindst bidrage til at sikre kvaliteten ved måling og analyse af radon, siger Karl Nilsson, administrerende direktør hos Radonova Laboratories.

På konferencen præsenteres en række forskningsprojekter og nye løsninger, som har til formål at mindske de skadelige effekter af radon. Radonova vil blandt andet præsentere arbejdet med at formidle risiciene ved radon i Sverige.

Yderligere information om European Radon Week 2020 findes her »

Yderligere information om radon og radonmåling fås på www.radonova.dk

Rekordstor interesse for den europæiske radonuge

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.