Travlhed på Radonovas instrumentværksted

By marts 17, 2020 marts 23rd, 2020 Radonmåling

Sæsonen for måling af jordradon nærmer sig. Samtidig vokser efterspørgslen på pålidelige radoninstrumenter. Det giver travle dage for Fredrik Lindén og kollegerne i Radonovas produktionsafdeling for radoninstrumenter.

– Fremstillingen af radoninstrumenter er i høj grad baseret på avanceret teknik, men det kræver også erfaring og håndværk. Kvalitetskravene er høje, og hvert instrument skal fremstilles og testes, så det er absolut pålideligt, når det anvendes i felten, siger Fredrik Lindén.

Producerer til en hurtig levering

– For at imødekomme markedets efterspørgsel er vi netop nu ved at lave en serie med jordradoninstrumentet MARKUS 10. Vi forsøger at være et skridt foran og have instrumenter på hylden, så vi altid har dem klar til en hurtig levering. Et instrument består af mange komponenter, og derfor er vi nødt til at arbejde med leverandører, der både leverer høj kvalitet og overholder de aftalte leveringstider. Intet af det kan undværes, når det gælder vores instrumenter, fortsætter Fredrik Lindén.

Robusthet og en enkel håndtering er afgørende

– I dag ved vi, at velafprøvede, robuste og brugervenlige instrumenter er afgørende succesfaktorer. Her er MARKUS 10 et godt eksempel. Vores kunder forventer et driftssikkert præcisionsinstrument, og vi arbejder altid på at leve op til eller overgå disse forventninger. Inden hver slutmontering deltester vi alle modtagne komponenter ud fra høje kvalitetskrav, afslutter Fredrik Lindén.

Kort om MARKUS 10

Radon i jorden er den mest almindelige årsag til forhøjede radonværdier. MARKUS 10 er et instrument, der måler radon i jorden. Det er et bærbart og batteridrevet instrument, der kan måle høje radonkoncentrationer. Princippet er, at et sonderør (et hult spyd) bankes ned i jorden. Derefter pumpes luften gennem sonderøret til et kammer, der detekterer radonens henfaldsprodukter, hvorefter måleresultatet vises på displayet. Måletiden for at måle jordradon er 12 minutter.

Travlhed på Radonovas instrumentværksted

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.